zondag 24 maart 2013

Heerlijk simpele kersentaart

CLAFOUTIS * FRANSE KERSENTAART *BENODIGDHEDEN:-
1 pot met kersen (uitgelekt)
300 ml houdbare slagroom (goedkope kleine pakjes van buiten het koelvak)(je kan slagroom ook vervangen door volle melk)-
150 gram patentbloem-
3 eieren-
100 gram suiker OF 12 gr.  Stevia
2 eetlepels suiker-een paar druppels vanille-essence (bijvoorbeeld van dr. Oetker)-
1 snuf zout
poedersuiker

ZO GA JE TE WERK:-
Warm de oven voor op 200 graden Celsius-
Laat de kersen uit de pot goed uitlekken (evt. op keukenpapier leggen)-
Meng de kersen met 2 eetlepels suiker-
Meet 300 ml slagroom af en doe deze in een in een schone kom-
Klop 3 eieren los en meng door de slagroom-
Weeg 100 gram suiker af-
Weeg 150 gram bloem af-
Zeef de bloem en meng (met de hand) hier de 100 gram suiker doorheen-
Meng (met de hand) het mengsel van los geklopte eieren / room door het bloem / suikermengsel-Als laatste voeg je de druppels vanille-essence en het zout toe-
Meng dit alles goed door elkaar (met de hand)-
Neem een ronde lage vorm (geen springvorm) en vet deze in met boter-
Doe de helft van het beslag in de ingevette vorm-
Bak deze in circa 10 minuten voor-
Doe vervolgens de kersen op de reeds gebakken bodem-
Overgiet de kersen met de rest van het beslag-
Laat de taart 30 minuten afbakken in de oven


Geen opmerkingen:

Een reactie posten