vrijdag 10 mei 2013
Verlanglijstjes en andere dromen....
woensdag 8 mei 2013
Little house on the prairie.......
Little house on the prairie, een televisie serie die uitgezonden werd in the jaren zeventig en tachtig over het boerenleven in het midwesten van amerika in einde van de de negentiende eeuw. Gelukkig is er sinds die tijd veel veranderd en hebben paarden plaats gemaakt voor tractoren en hebben zaaimachine,s het leven van de boeren een stuk makkelijker gemaakt. Maar als ik naar het huis van mijn zwager kijk, moet ik toch denken aan de titel van deze serie. Het is een houten huis gebouwt halverwege de vorige eeuw, maar van binnen gelukkig wel voorzien van alle hedendaagse gemakken.
Ik ben hier samen met Hein en onze buurman Jan om zwager Izaak te helpen om z,n Tarwe, suikerbieten en vlas op tijd de grond in te krijgen. Izaak kon door een klein ongelukje letterlijk even niet meer uit te voeten en omdat dit voor hem op zeer ongunstig tijdstip gebeurde werden de hulptroepen vanuit Nederland weer in gevlogen.
Hier onder een kleine foto impressie van het werk van de afgelopen dagen....
zondag 24 maart 2013
Heerlijk simpele kersentaart
CLAFOUTIS * FRANSE KERSENTAART *BENODIGDHEDEN:-
1 pot met kersen (uitgelekt)
300 ml houdbare slagroom (goedkope kleine pakjes van buiten het koelvak)(je kan slagroom ook vervangen door volle melk)-
150 gram patentbloem-
3 eieren-
100 gram suiker OF 12 gr. Stevia
2 eetlepels suiker-een paar druppels vanille-essence (bijvoorbeeld van dr. Oetker)-
1 snuf zout
poedersuiker
ZO GA JE TE WERK:-
Warm de oven voor op 200 graden Celsius-
Laat de kersen uit de pot goed uitlekken (evt. op keukenpapier leggen)-
Meng de kersen met 2 eetlepels suiker-
Meet 300 ml slagroom af en doe deze in een in een schone kom-
Klop 3 eieren los en meng door de slagroom-
Weeg 100 gram suiker af-
Weeg 150 gram bloem af-
Zeef de bloem en meng (met de hand) hier de 100 gram suiker doorheen-
Meng (met de hand) het mengsel van los geklopte eieren / room door het bloem / suikermengsel-Als laatste voeg je de druppels vanille-essence en het zout toe-
Meng dit alles goed door elkaar (met de hand)-
Neem een ronde lage vorm (geen springvorm) en vet deze in met boter-
Doe de helft van het beslag in de ingevette vorm-
Bak deze in circa 10 minuten voor-
Doe vervolgens de kersen op de reeds gebakken bodem-
Overgiet de kersen met de rest van het beslag-
Laat de taart 30 minuten afbakken in de oven